Nyárádra forogva

Hosszas tervezgetés, szervezés, sikeresen beadott pályázatok, támogatások elnyerése után a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület június 15. és június 22. között Erdélybe, Székelyföldre utazott, egy 7 napos tanulmányútra, tánctáborba.
Kiutazásunk során megtekintettük Nagyvárad, majd Kolozsvár nevezetességeit.
A Nyárád folyó középső folyása mentén, Nyárádszentlászlón, a Pásztortűz Panzióban volt a szállásunk nagyon szép környezetben, kényelmes faházakban.Családias ellátásban volt részünk, a tájegységre jellemző helyi Az első 4 napot tánctanulással töltöttük. A tánctáborban Puskás Árpádtól és Bende Szendétől a Bekecs Néptáncegyüttes táncosaitól Nyárád menti táncokat  tanultunk: Nyárádselyei  és Nyárádmagyarósi lépéseket, motívumokat.                  Oktatóink külön figyelmet fordítottak a táncok stilus elemeire, Az utolsó oktatási napon, éjszakába nyúlóan egy élő zenekaros A fárasztó próbák után a délutáni órákban a Nyárádmenti tájakkal, településekkel, emberekkel ismerkedtünk. A gazdag program része volt Parajd, Szováta, Marosvásárhely, Segesvár nevezetségeinek megtekintése,  Fehéregyházán a Petőfi múzeum felkeresése.

A Görgényi hegyek lábánál, Vármezőn néhány órás természetjárást is be tudtunk iktatni a programunkba.
Az utolsó napon Tordára kirándultunk, ahol meglátogattuk a sóbányát, bejártuk a Tordai hasadékot, végül megcsodáltuk a Székely kő és az Ordaskő között megbújó kis falut, Torockót.
Hazautunk közben megtekintettük Vajdahunyad várát, távolról a Déva várát, majd megemlékeztünk a 13 Aradi vértanú kivégzésének emlékművénél.
A tábor hangulatát beárnyékolta egy tragikus esemény: táncostársunk, barátunk Aggod Zoli hirtelen halála. Zoli – aki egyesületünk legidősebb, nyugdíjas korú tagja volt – a Parajdi kirándulás alatt lett rosszul, életét az orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, infarktust kapott.
Egyesületünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap  2018. évi forrásából pályázaton nyert összegből, A Paksi Atomerőmű ZRt-től, Paks Város önkormányzatától, valamint a Lavina Kft-től kapott támogatások segítségével tudta megszervezni ezt  az élményekben gazdag utazást.
      

Próbarend

 

 

2019-ben, az ünnepek miatti szünet után január 7-én, hétfőn tartjuk ez évi első próbánkat a megszokott helyen és időben.

A próba 17:00-kor kezdődik!

 

Boldog , szerencsés boldog új évet kívánok minden kedves tagunknak, látogatónknak, leendő tagjainknak!

 

 

Rendkívüli próbák, fellépések: 

Augusztus 27-től  ismét a Csengey Dénes Kulturális Központban  tartjuk próbáinkat a megszokott időben -hétfőnként, 17:00 - 19:00 h között.

 Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint a kezdéskor időben, átöltözve jelenjen meg!

 

  

 

 

 

Új videók fellépéseinkről

2016- 2018 évben a fellépéseinkről készült videók elérhetők a galériában a videók között.

 

- 2018. június, Pálfa

- 2017 május. 20 Paks Város napja

 - 2017. augusztus, Uszód

 - 2016. nov. 4. fellépés a Viski Bicskások koncertjén

Szarkaláb táncház

Kicsiknek játékos, felnőtteknek közös táncoktatás

 

Adó 1%

Kérjük azokat, akik ismerik egyesületünk munkáját, támogatni szeretnék működését, hogy személyi adójuk 1%-val a lenti nyilatkozat szabályos leadásával tegyék ezt meg.

Köszönjük!

 

A rendelkező nyilatkozat benyújtható

- a személyi jövedelemadó - bevallással együtt, (munkáltatói adómegállapítás esetén is): regisztráció esetén ügyfélkapun keresztül elektronikusan a 16EGYSZA jelű nyomtatványon, vagy az eszja.nav.gov.hu online kitöltő felületen.

 

-  2017. május 22-ig postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen (lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban), vagy 2017. május 5-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (FONTOS, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az ön neve, lakcíme és az adóazonosító jele, a leragasztáson átnyúlóan írja alá)

 Letöltés

 

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL


A kedvezményezett adószáma:

1

8

2

7

6

7

9

2

1

1

7

 

A kedvezményezett neve: Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület