Közgyűlés meghívó

Újabb 4 év telt el az egyesület életében. Októberben lejár a megbízott tisztségviselők megbízatása. Ezért

a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület Alapszabályának VI. fejezet 1) pontjában foglaltaknak megfelelően, az Egyesület Közgyűlését összehívom.

A Közgyűlés ideje: 2019. október 19. 14.00 óra, helyszíne: Cseresznyéskert, Erdei Iskola nagyterme.


Napirendi pontok:

1. A közgyűlés levezető elnökének, jegyzőkönyv vezetőjének, szavazatszámlálóinak (2 fő) és a jegyzőkönyv hitelesítőinek (2 fő) megválasztása – határozathozatal
2. Elnöki beszámoló – az eltelt 4 év időszakáról
3. Vezető tisztségviselő választás


Határozatképtelenség esetén - a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület Alapszabályának VI. fejezete 3) pontja alapján – a Közgyűlés új időpontja: 2019. október 19. 14.15. A helyszín és a napirendi pontok változatlanok!


Paks, 2019. október 11.

Povisel István elnök

Nyárádra forogva

Hosszas tervezgetés, szervezés, sikeresen beadott pályázatok, támogatások elnyerése után a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület június 15. és június 22. között Erdélybe, Székelyföldre utazott, egy 7 napos tanulmányútra, tánctáborba.
Kiutazásunk során megtekintettük Nagyvárad, majd Kolozsvár nevezetességeit.
A Nyárád folyó középső folyása mentén, Nyárádszentlászlón, a Pásztortűz Panzióban volt a szállásunk nagyon szép környezetben, kényelmes faházakban.Családias ellátásban volt részünk, a tájegységre jellemző helyi Az első 4 napot tánctanulással töltöttük. A tánctáborban Puskás Árpádtól és Bende Szendétől a Bekecs Néptáncegyüttes táncosaitól Nyárád menti táncokat  tanultunk: Nyárádselyei  és Nyárádmagyarósi lépéseket, motívumokat.                  Oktatóink külön figyelmet fordítottak a táncok stilus elemeire, Az utolsó oktatási napon, éjszakába nyúlóan egy élő zenekaros A fárasztó próbák után a délutáni órákban a Nyárádmenti tájakkal, településekkel, emberekkel ismerkedtünk. A gazdag program része volt Parajd, Szováta, Marosvásárhely, Segesvár nevezetségeinek megtekintése,  Fehéregyházán a Petőfi múzeum felkeresése.

A Görgényi hegyek lábánál, Vármezőn néhány órás természetjárást is be tudtunk iktatni a programunkba.
Az utolsó napon Tordára kirándultunk, ahol meglátogattuk a sóbányát, bejártuk a Tordai hasadékot, végül megcsodáltuk a Székely kő és az Ordaskő között megbújó kis falut, Torockót.
Hazautunk közben megtekintettük Vajdahunyad várát, távolról a Déva várát, majd megemlékeztünk a 13 Aradi vértanú kivégzésének emlékművénél.
A tábor hangulatát beárnyékolta egy tragikus esemény: táncostársunk, barátunk Aggod Zoli hirtelen halála. Zoli – aki egyesületünk legidősebb, nyugdíjas korú tagja volt – a Parajdi kirándulás alatt lett rosszul, életét az orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, infarktust kapott.
Egyesületünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap  2018. évi forrásából pályázaton nyert összegből, A Paksi Atomerőmű ZRt-től, Paks Város önkormányzatától, valamint a Lavina Kft-től kapott támogatások segítségével tudta megszervezni ezt  az élményekben gazdag utazást.
      

Próbarend

 

 

2019-ben, az ünnepek miatti szünet után január 7-én, hétfőn tartjuk ez évi első próbánkat a megszokott helyen és időben.

A próba 17:00-kor kezdődik!

 

Boldog , szerencsés boldog új évet kívánok minden kedves tagunknak, látogatónknak, leendő tagjainknak!

 

 

Rendkívüli próbák, fellépések: 

Augusztus 27-től  ismét a Csengey Dénes Kulturális Központban  tartjuk próbáinkat a megszokott időben -hétfőnként, 17:00 - 19:00 h között.

 Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint a kezdéskor időben, átöltözve jelenjen meg!

 

  

 

 

 

Új videók fellépéseinkről

2016- 2018 évben a fellépéseinkről készült videók elérhetők a galériában a videók között.

 

- 2018. június, Pálfa

- 2017 május. 20 Paks Város napja

 - 2017. augusztus, Uszód

 - 2016. nov. 4. fellépés a Viski Bicskások koncertjén

Szarkaláb táncház

Kicsiknek játékos, felnőtteknek közös táncoktatás